Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Turen går til Færøerne

Ny udgave udkommet 12. april 2019

Denne Turen går til Færøerne er seriens niende - og denne forfatters fjerde - udgave. Og der er en verden til forskel i forhold til den første (sjette), nederst på siden, der udkom i 2010.

Siden da er er der sket en forrygende udvikling af rejsemålet. Fra stort set ukendt til et af de mest "autentiske" rejsemål i verden.
Solformørkelsen og National Geographic Travelers læserkåring til verdens bedste destination i 2015 åbnede for alvor omverdens øjne for Færøerne. Sidste år modtog det lille land i Nordatlanten 110.000 turister - eller mere end det dobbelte af landets indbyggertal. Og i 2025 er det besluttet, at turismen skal omsætte for 1,5 milliarder kr.

Færøerne er - på godt og ondt - blevet et særdeles attraktivt rejsemål. Hovedstaden Tórshavn, der for fem år siden kun havde få gode restauranter, bugner i dag af unikke spisesteder med gastronomi i særklasse. De seneste to år er adskillige fortrinlige caféer også skudt op rundt omkring i landet.
Udviklingen har dog også betydet, at visse øer og bygder i højsæsonen lider under interessen. Bl.a. måtte den vestligste ø, Mykines, med sit enestående og sårbare "lundeland" i august 2018 lukke for al adgang, ligesom der nu fast opkræves gebyr for at betræde øen. Flere andre steder begynder nu også at tage penge fra turister, der ønsker at vandre ad særlige stier.

Men Færøerne har meget andet at byde på end de fem-seks steder, hovedparten af turisterne hidtil er strømmet til. Musikalsk er den færøske sommer nærmest én ubrudt række af festivaler, grotte-, kirke- og "hjemme"koncerter i alle genrer fra klassisk, til jazz, folk, blues, country, pop og rock. Også uden for højsæsonen er der spændende koncerter og andre kulturelle arrangementer, ligesom der kommer flere og flere halv- og helmaratoner til. Det samme gælder special-attraktioner som fx den flot anlagte strikkefestival i Fuglafjørður i april.
Og mens småbygder som Saksun, Tjørnuvík, Gjógv og Mikladalur i højsommeren trækker i titusindvis af besøgende til, har fx den sydligste ø, Suðuroy, endnu ikke ret mange turister - og her vil man meget gerne have flere. Øen, to timers færgetur fra Tórshavn, har da også masser at byde på for såvel natur- og kulturinteresserede i alle aldre: Rappelling, udflugter langs den vilde vestkyst i hurtiggående båd, besøg i landets eneste brunkulsmine, geologi-ture til særegne landskaber med søjlebasalt, Færøernes nyeste og største koncert- og kulturhus SALT i Drelnes' gamle saltsilo- og stadigt flere gode og hyggelige spisesteder.

Turen går til Færøerne
dækker foruden den støt voksende minimetropol, Tórshavn, Streymoy, Nólsoy, Eysturoy. Norðoyggjar, Vágar, Mykines, Sandoy og øerne omkring samt Suðuroy.
En række artikler går bag om Færøernes natur og historie, herunder forholdet til Danmark, økonomi, erhverv kultur og befolkning, kunst, film, litteratur, mad og drikke.
Bogen er med nye fotos og opdaterede kort.

Tag på En weekend i Tórshavn

Læs interview om at rejse på Færøerne

Og bestil rejseforedrag her

Glimpses of the Faroe Islands

 

 

 

 

Færøerne

tgtF2016

Færøerne

 

.