Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Om Færøblues

Færøblues - drengen med celloen er en roman om skippersønnen Kári, der vokser op i tressernes og halvfjerdsernes Tórshavn.
Som ung forlader han Færøerne for at blive cellist. Først femogtyve år efter vender han hjem på en gæsteoptræden, hvor han genoplever drengeårene og ledes til at stille spørgsmålstegn ved sin egen identitet.

Færøblues er Káris erindring om et fiskermiljø under forandring.
En roman om fortielser og forventninger, der former et menneske. Om musikken og erotikken som flugtvej og forløsning. Og om at forlige sig med sin skæbne.

Bogen er også et tidsbillede af Færøerne mellem tradition og modernitet samt et generations-portræt af den ungdom, der som den første fik muligheden for at vælge et andet liv end forældrene. Og om de konsekvenser, friheden førte med sig.

Færøblues supplerer fortællingen om danske Lisa i Når engle spiller Mozart med færøske Káris livshistorie og perspektiv.
Begge romaner er selvstændige værker, der kan læses uafhængigt af hinanden.
Samtidig er bøgerne de to første bind i en planlagt trilogi om det dansk-færøske kulturmøde gennem fyrre års samfundsudvikling: Fra tressernes begyndende velstand til nutidens nordiske vidensamfund i en globaliseret verden.

 

Bogen er på 397 sider. Den udkom 21. november 2007 på Færøerne og 25. januar 2008 i Danmark på Hovedland. Læs pressemeddelelsen fra forlaget her.

 
   
.