Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Pressemeddelelse

 

Færøblues

Fortryllende smuk ”post-kolonial” roman skildrer det dansk-færøske kulturmøde
– på færøske præmisser:
Færøblues er Lisbeth Nebelongs enestående skildring af det dansk-færøske kulturmøde og livet i Nordatlanten mellem tradition og modernitet.

Bogen handler om drengen Kári, der vokser op på Færøerne i 60’ernes og 70’ernes Tórshavn.
Som ung forlader han hjemstavnen for at blive cellist. Først femogtyve år efter vender han hjem på en gæsteoptræden, hvor han ledes til at sætte spørgsmålstegn ved sin egen identitet.
I et voldsomt tilbageblik genoplever han sine drengeår: Kærligheden til danske Lisa; forårskoncerter og trawlertur i Nordatlanten; og ikke mindst et bemærkelsesværdigt opgør med sin mor.

Færøblues er et selvstændigt værk, der samtidig indgår som bind to i en planlagt trilogi om det dansk-færøske kulturmøde. En smuk roman om fortielser og forventninger, der former et menneske. Om musikken og erotikken som flugtvej og forløsning. Og om at forlige sig med sin skæbne.

Lisbeth Nebelong, f.1955, har skrevet seks populære bøger om privatøkonomi og er kendt fra TV2’s Go’morgen Danmark som ekspert i sund økonomi.
Hun debuterede skønlitterært i 2003 med Når engle spiller Mozart, der også foregår på Færøerne, hvor hun har boet tre år som barn og ung. Som led i researchen til Færøblues stod hun bl.a. tretten døgn til søs med en fisketrawler.

Bogen udkommer 25. januar. I forbindelse med udgivelsen er der reception på dagen fra kl. 16.30 - 18 i Færøhuset, Vesterbrogade 17A, København.
Forfatteren stiller gerne op til interviews og kan træffes på 39 68 32 98.

Lisbeth Nebelong
Færøblues
Drengen med celloen
397 sider.
Kr. 268

Venlig hilsen,
Jesper Breining
Hovedland

   
.