Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvForedrag
vvNovellekredsen
vvTrilogien
Sidste nyt
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
xxMøde i mol
vvTuren går til
Artikler
Pressefotos 

Romaner med musik i

Foredrag om Færø Blues Trilogien: Om kærlighed, kulturmøde, identitet og eksistens. Om livet i Nordatlanten fra 1970'erne til i dag.

Foredraget krydres med oplæsning og kan også bestilles med Færø-billedkavalkade og/eller musik til; fx. cello eller guitar. Desuden giver Lisbeth gerne sit bud på spændende færøsk litteratur; fra klassikerne til nutidens unge forfattertalenter.
Et arrangement varer typisk 1 1/2 - 2 timer inklusive ca. 20 minutters oplæsning, spørgsmål og debat.

Pris:
Københavnsområdet: 5.000 kr.
Øvrige Sjælland og Fyn: 6.000 plus transport.
Jylland: 7.000 kr. plus transport og evt. overnatning.
NB: Med levende musik koster det - lidt - ekstra. Ring til Lisbeth på mobiltlf. 5025 7470 og hør mere om muligheder og priser.

I 2023 holdt Lisbeth 30. marts foredrag hos Den Danske Bogklub i London - Et billedforedrag om Når engle spiller Mozart, som bogklubben læste i oktober 2021, og kulturmødet Danmark-Færøerne før og nu.

I 2022 holdt Lisbeth oplæg på seminaret om romanen "Barbara" den 22. september på Københavns Universitet. Desuden indgik Når engle spiller Mozart som pensum på KU: DAN; Kulturmøder og kultursammenstød i Rigsfællesskabet - Branding og det antropologiske dobbeltblik i dansk, grønlandsk og færøsk litteratur - 2022/2023
28. juli holdt Lisbeth årets Olaj-tale i Færøhuset, København, og i foråret blev følgende foredrag holdt: Rundtur i færøsk litteratur' 20. maj på Rude Strand Højskole og 'Færøerne - natur, kultur og forholdet til Danmark' 17. marts for FOF Nordals' Seniorhøjskole. Desuden blev et nyt foredrag om nordatlantiske kvindestemmer holdt 8. marts for Blixen Klub Rudersdal, ligesom et andet nyt foredrag 'Færøerne, malerkunst, litteratur og musik' 23. februar blev holdt i Samsø Foredragsforening.

I 2021 holdt Lisbeth 20. september kursus på gymnasiet i Tórshavn om den færøske udgave af debutromanen. 10. oktober galdt det Færøhuset, Kbh. om den færøske udgave af debutromanen, som husets læsekreds læste i september. Den 15. oktober blev foredraget 'Færøerne - Rigsfællesskab og frihedstanker holdt på Kulturhøjskolen, FOF Fredericia.
Den 28. oktober diskuterede Den Danske Bogklub i London 'Når engle spiller Mozart', og 31. oktober holdt Lisbeth sammen med Cecilie Marie Meyer det nyudviklede foredrag 'Varme og kolde øer - rejsemål og -mønstre i 2020'erne' i Torup Bogby.
I 1.halvår medvirkede Lisbeth i performancen 'Færøfejring' v/Tam Vibberstoft 13. juni på Nordatlantens Brygge, København.

I 2020
blev foredraget holdt 30. januar på Vangede Bibliotek og 6. februar på Kerteminde bibliotek. Fra 19-27. marts skulle den færøske udgave af 'Når engle spiller Mozart' fejres på Færøerne (aflyst pga. corona). I stedet blev en præsentation holdt i Klaksvík 29. september og i Runavík 1. oktober. Den 30. september udkom bogen desuden som færøsk lydbog og blev præsenteret ved en event på Færøernes Landsbibliotek i Tórshavn.

I 2019 blev trilogien præsenteret 28. marts som del af foredraget "100 års Færø-litteratur" for Syddjurs Folkeuniversitet i Ebeltoft.

I 2018 blev foredraget holdt 13. januar for nordiske sprogpiloter i Helsinki, 22. februar i Bramdrup kirke og 1. marts i Thurø Foredragsforening samt som kombineret FærøBlues- & Færø-litteratur-foredrag 6. juni på Rude Strand Højskole.

I efteråret 2017 medvirkede Lisbeth på Nordic Focus Festival 23.-24. november i Gdansk, Polen. I første halvår blev foredraget holdt 18. januar i Bistrup Kirkes Litteraturkreds, 30. januar på Dokk1, Aarhus i samspil med cellist Mette Heide, 31. januar på Aabenraa Bibliotek og 1. februar i Slesvig Roklub, arrangeret af Foreningen Norden. Desuden særarrangementet NordOrd 8. februar på Nordatlantens Brygge, København; Litteratursalon med Siri Ranva Hjelm Jacobsen og Birgir Thor Møller.

I 2016 blev foredraget holdt 10. marts på Rigshospitalets Bibliotek, hvor Andreas T. Restorff medvirkede på cello. Og fra 7.-12. april blev det til endnu en Norges-turné med Marit Larsen; denne gang med seks kombinerede rejse- og romanforedrag i hhv Fredrikstad, Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. 25. april blev udgivelsen af Færø Blues Trilogien fejret i samspil med Andreas T. Restorff i Færøhuset i København, og 24. juni blev det holdt på Vrå Højskole.
Den 29. juli flagede Danmark for første gang med det færøske flag fra alle officielle flagstænger, og Bog & Idé i Frederiksberg Centret og Lyngby markerede dagen med en flagevent, hvor Lisbeth præsenterede Færø Blues Trilogien. (På dagen var Lisbeth også gæst i P1 Eftermiddag (http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-eftermiddag-2016-07-29#!/).
Søndag den 14. august var Færø Blues Trilogien del af søndagseventen i delikatesseboghandlen Thiemers Magasin, Kbh. hvor det handlede om lidenskabelig litteratur fra Nordatlanten. Lørdag den 12. november galdt det Bogforum i Bella Center. Og 26. november gik turen til Færøerne for at præsentere romanværket i Nordens Hus, Tórshavn, i samspil med singer-songwriter Elin B. Heinesen, guitarist Leivur Hansen og bassist Arnold Ludvig. 27. november blev det holdt på biblioteket i Sandur, Sandoy, i samspil med guitarist Bjartur Leo, og 28. november på biblioteket i Vágur på Suduroy med billedkavalkaden "Mit Færøerne" og lydoptagelser af lørdagens musikindslag fra Nordens Hus.

I 2015 blev romanforedraget holdt 13. januar på biblioteket i Herning med cellist Jonathan Slaatto og 14. januar på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i Flensborg - se reportage fra aftenen her.
I februar blev det til en Norges-turné med Marit Larsen, Explore Travel: Fire kombinerede rejse- og romanforedrag under titlen "Fantastiske Færøyene" på Sarpsborg Hovedbibliotek og Bergen Offentlige Bibliotek samt i litteraturhusene i Oslo og Fredrikstad.
Og i efteråret blev foredraget holdt tirsdag den 3. november i Nordatlantisk Hus, Odense og onsdag den 4. november på Silkeborg Biblioteks "Orange Scene".

I 2014 blev romanforedraget - med levende musik - holdt på biblioteket i Frederikshavn 25. marts og i kulturhuset Trekanten i Aalborg 26. marts med cellist Gunilla Odsbøl samt 8. maj på Hørsholm Bibliotek og 15. september på Vangede Bibliotek med cellist Andreas T. Restorff: "Lisbeth skaber varm og nær kontakt til sit publikum. Den klassiske musik spiller en vigtig rolle i forfatterskabet, og kombinationen af foredrag og musik åbner publikums sind og sanser. Jeg kan varmt anbefale et "Romaner med musik i-arrangement". Per Ginsborg, Gentofte Bibl.
I Tranquebar Rejseboghandel 6. maj blev foredraget indledt med musik fra Teiturs nye cd, "Story music".Desuden blev foredraget i 2014 holdt på bibliotekerne i Runavík og Tórshavn samt i foreningen "Valkyrierne", Tvøroyri på en Færø-turné 3. - 7. oktober samt som del af det årlige nordiske forfattertræf i Torup Bogby 11. oktober (med Hallgrímur Helgason og Sissel Bergfjord).

Litteraturforedrag med musikledsagelse om de første to romaner i trilogien har tidligere været holdt på Ringsted Bibliotek 25. februar 2010 og i Brøndby Kulturhus 9. november 2009, hvor Mikkel Krag Nebelong medvirkede på guitar.
Fra 10. - 13.november 2008 arrangerede Nordisk Informationskontor i Flensborg en aften samt en turné til Aalborg, Silkeborg og Rødding, hvor den færøske sanger og guitarist Jensina Olsen medvirkede. Et tilsvarende arrangement blev holdt i Viborg 8. februar 2010.
I Færøhuset i København 1. maj 2007 og med cellospil ved Andreas Restorff på Herlev Hospital 8.november 2008. Og et tilsvarende arrangement på Viborg Hovedbibliotek 9.november 2008 med cellist Anna-Karina Knudsen. 

 

 

t

Færø Blues Trilogien er den samlede, reviderede udgave af de tre romaner:

   
 
   
.