Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Romaner med musik i

Foredrag om det dansk-færøske romanværk Færø Blues Trilogien: Om kærlighed, musik, kulturmøde, identitet og eksistens. Og om livet i Nordatlanten fra tresserne til nullerne.

Foredraget krydres med oplæsning og kan også bestilles med Færø-billedkavalkade og/eller musik til; fx. cello eller guitar. Desuden giver Lisbeth gerne sit bud på spændende færøsk litteratur; fra klassikerne til nutidens unge forfattertalenter.
Et arrangement varer typisk 1 1/2 - 2 timer inklusive ca. 20 minutters oplæsning, spørgsmål og debat.

Pris:
Københavnsområdet: 5.000 kr.
Øvrige Sjælland og Fyn: 6.000 plus transport.
Jylland: 7.000 kr. plus transport og evt. overnatning.
NB: Med levende musik koster det - lidt - ekstra. Ring til Lisbeth på tlf. 3968 3298 eller 5025 7470 og hør mere om muligheder og priser.

I 2022 holdes foredrag i Samsø Foredragsforening 23. februar kl. 19.30 om færøsk litteratur, kunst og kultur.

I 2021 medvirker Lisbeth i performancen 'Færøfejring' v/Tam Vibberstoft 13. juni kl. 14 på Nordatlantens Brygge, København.

I 2020
har foredraget været holdt 30. januar på Vangede Bibliotek og 6. februar på Kerteminde bibliotek. Fra 19-27. marts skulle den færøske udgave af 'Når engle spiller Mozart' fejres på Færøerne (aflyst pga. corona). I stedet blev en præsentation holdt i Klaksvík 29. september og i Runavík 1. oktober. Den 30. september udkom bogen desuden som færøsk lydbog og blev præsenteret ved en event på Færøernes Landsbibliotek i Tórshavn.

I 2019 blev trilogien præsenteret 28. marts som del af foredraget "100 års Færø-litteratur" for Syddjurs Folkeuniversitet i Ebeltoft.

I 2018 blev foredraget holdt 13. januar for nordiske sprogpiloter i Helsinki, 22. februar i Bramdrup kirke og 1. marts i Thurø Foredragsforening samt som kombineret FærøBlues- & Færø-litteratur-foredrag 6. juni på Rude Strand Højskole.

I efteråret 2017 medvirkede Lisbeth på Nordic Focus Festival 23.-24. november i Gdansk, Polen. I første halvår blev foredraget holdt 18. januar i Bistrup Kirkes Litteraturkreds, 30. januar på Dokk1, Aarhus i samspil med cellist Mette Heide, 31. januar på Aabenraa Bibliotek og 1. februar i Slesvig Roklub, arrangeret af Foreningen Norden. Desuden særarrangementet NordOrd 8. februar på Nordatlantens Brygge, København; Litteratursalon med Siri Ranva Hjelm Jacobsen og Birgir Thor Møller.

I 2016 blev foredraget holdt 10. marts på Rigshospitalets Bibliotek, hvor Andreas T. Restorff medvirkede på cello. Og fra 7.-12. april blev det til endnu en Norges-turné med Marit Larsen; denne gang med seks kombinerede rejse- og romanforedrag i hhv Fredrikstad, Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. 25. april blev udgivelsen af Færø Blues Trilogien fejret i samspil med Andreas T. Restorff i Færøhuset i København, og 24. juni blev det holdt på Vrå Højskole.
Den 29. juli flagede Danmark for første gang med det færøske flag fra alle officielle flagstænger, og Bog & Idé i Frederiksberg Centret og Lyngby markerede dagen med en flagevent, hvor Lisbeth præsenterede Færø Blues Trilogien. (På dagen var Lisbeth også gæst i P1 Eftermiddag (http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-eftermiddag-2016-07-29#!/).
Søndag den 14. august var Færø Blues Trilogien del af søndagseventen i delikatesseboghandlen Thiemers Magasin, Kbh. hvor det handlede om lidenskabelig litteratur fra Nordatlanten. Lørdag den 12. november galdt det Bogforum i Bella Center. Og 26. november gik turen til Færøerne for at præsentere romanværket i Nordens Hus, Tórshavn, i samspil med singer-songwriter Elin B. Heinesen, guitarist Leivur Hansen og bassist Arnold Ludvig. 27. november blev det holdt på biblioteket i Sandur, Sandoy, i samspil med guitarist Bjartur Leo, og 28. november på biblioteket i Vágur på Suduroy med billedkavalkaden "Mit Færøerne" og lydoptagelser af lørdagens musikindslag fra Nordens Hus.

I 2015 blev romanforedraget holdt 13. januar på biblioteket i Herning med cellist Jonathan Slaatto og 14. januar på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i Flensborg - se reportage fra aftenen her.
I februar blev det til en Norges-turné med Marit Larsen, Explore Travel: Fire kombinerede rejse- og romanforedrag under titlen "Fantastiske Færøyene" på Sarpsborg Hovedbibliotek og Bergen Offentlige Bibliotek samt i litteraturhusene i Oslo og Fredrikstad.
Og i efteråret blev foredraget holdt tirsdag den 3. november i Nordatlantisk Hus, Odense og onsdag den 4. november på Silkeborg Biblioteks "Orange Scene".

I 2014 blev romanforedraget - med levende musik - holdt på biblioteket i Frederikshavn 25. marts og i kulturhuset Trekanten i Aalborg 26. marts med cellist Gunilla Odsbøl samt 8. maj på Hørsholm Bibliotek og 15. september på Vangede Bibliotek med cellist Andreas T. Restorff: "Lisbeth skaber varm og nær kontakt til sit publikum. Den klassiske musik spiller en vigtig rolle i forfatterskabet, og kombinationen af foredrag og musik åbner publikums sind og sanser. Jeg kan varmt anbefale et "Romaner med musik i-arrangement". Per Ginsborg, Gentofte Bibl.
I Tranquebar Rejseboghandel 6. maj blev foredraget indledt med musik fra Teiturs nye cd, "Story music".Desuden blev foredraget i 2014 holdt på bibliotekerne i Runavík og Tórshavn samt i foreningen "Valkyrierne", Tvøroyri på en Færø-turné 3. - 7. oktober samt som del af det årlige nordiske forfattertræf i Torup Bogby 11. oktober (med Hallgrímur Helgason og Sissel Bergfjord).

Litteraturforedrag med musikledsagelse om de første to romaner i trilogien har tidligere været holdt på Ringsted Bibliotek 25. februar 2010 og i Brøndby Kulturhus 9. november 2009, hvor Mikkel Krag Nebelong medvirkede på guitar.
Fra 10. - 13.november 2008 arrangerede Nordisk Informationskontor i Flensborg en aften samt en turné til Aalborg, Silkeborg og Rødding, hvor den færøske sanger og guitarist Jensina Olsen medvirkede. Et tilsvarende arrangement blev holdt i Viborg 8. februar 2010.
I Færøhuset i København 1. maj 2007 og med cellospil ved Andreas Restorff på Herlev Hospital 8.november 2008. Og et tilsvarende arrangement på Viborg Hovedbibliotek 9.november 2008 med cellist Anna-Karina Knudsen. 

 

 

t

Færø Blues Trilogien er den samlede, reviderede udgave af de tre romaner:

   
 
   
.