Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Bibliotekernes lektørudtalelse

 

I februar 2000 vender cellisten Kári efter 25 år hjem til Tórshavn for at give koncert. Gensynet med barndommens land vækker erindringen om alle de skelsættende begivenheder, der gjorde ham til mand og kunstner.
På omslaget: Drengen med celloen.
Originaludgave: 2008.
Emne: drenge / mænd / kunstnere / musik / mor-søn forholdet / far-søn forholdet / pubertet / Færøerne

Lektørudtalelse
Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau
Socialrealistisk roman fra Færøerne om drengen Kári's udvikling fra dreng til mand i perioden 1965-1975. Fokus er på identitet, musik og erotik og på den færøske natur og kultur. Et flot omslag med stemningsfuldt luftfotografi vil tiltale målgruppen, der er en bred kreds af lidt ældre læsere.

Beskrivelse
I år 2000 vender cellisten Kári efter 25 år tilbage til Thorshavn for at give koncert. Det sætter minderne i gang, og romanen fortæller kronologisk om hans liv fra 9-års alderen og til han bliver student og rejser til Norge for at uddanne sig. Kári vælger musikken i stedet for fiskeriet og bliver en enspænder. Romanen beskriver især følelser og stemninger og gør det detaljeret, hvad enten det drejer sig om musik eller livet ombord på en fiskerkutter. Kári beskrives med stor indfølelse og fremstår psykologisk troværdig. Teksten er velskrevet, men lidt omstændelig. Forfatteren har boet på Færøerne nogle år i sin barndom og har derudover lavet god research. Hun er uddannet journalist og især kendt for en række bøger om privatøkonomi.

Sammenligning
Danske Lisa som Kári er forelsket i, er hovedperson i forfatterens debutroman fra 2003: Når engle spiller Mozart. Den har samme opbygning og nogle handlingssammenfald, men set fra anden vinkel. Der er planlagt tre romaner, der beskriver det dansk-færøske kulturmøde. De to foreliggende romaner kan læses helt selvstændigt.

Samlet konklusion
En velskrevet udviklingsroman med brede anvendelselsmuligheder

Nebelong, Lisbeth
Færøblues / Lisbeth Nebelong. - [Højbjerg] : Hovedland, 2008. 399 sider, 268 kr.
ISBN-13: 978-87-7070-005-4;

2008/Lektør Birgit Sloth

 

   
.