Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Om Når engle spiller Mozart

Når engle spiller Mozart er en roman om en kvindes søgen efter sammenhæng og mening i en senmoderne verden. Om valg og fravalg, kærlighed, musik og politik.
Det er også en fortælling om det nordiske. Om forholdet mellem Danmark og Færøerne før og nu, og om færingernes vej mod selvstændighed.

Romanen handler om den 44-årige statsretsekspert Lisa Bjørn Nielsen, der i februar 2000 tager til Tórshavn for at holde oplæg på en suverænitetskonference i Nordens Hus. Turen bliver et gensyn med fortiden og en ungdomskærlighed, hun troede, hun for længst havde lagt bag sig.

Som ung boede Lisa på Færøerne i et år. Nu vender hun tilbage som moden karrierekvinde, men rejsen udvikler sig anderledes end forventet. I de tre døgn, hun er i Tórshavn, bryder ikke bare den politiske proces mere eller mindre sammen. Også Lisas eget sind rystes ved mødet med fortidens længsler og skygger.

Rammefortælling

Romanen er formet som en rammefortælling, der skildrer Lisas gensyn med Færøerne, og gennem de 12 kapitler gives et billede af den politiske situation, hvor den færøske regering ønsker at rive sig løs fra Danmark for at blive en suveræn nation. I en række tilbageblik får læseren indblik i Lisas valg og fravalg, da hun som ung rigsombudsmandsdatter gik i gymnasiet i Tórshavn og havde et intenst kærlighedsforhold til en færøsk cellist. Midt i livet konfronteres hun med fortidens beslutninger og må ændre sit syn på både dem og sit nuværende liv.

Førsteudgaven af bogen udkom i august 2003 på forlaget elkjaeroghansen. I juni 2004 udkom 2. oplag i en paperbackudgave, i august 2005 udkom 3. oplag og i juni 2007 4. oplag - ligeledes som paperback.
I 2011 udkom bogen i endnu et oplag, og i 2016 rundede den 4.200 solgte eksemplarer. Siden udgivelsen af Færø Blues Trilogien samme år har romanen været udsolgt, men i takt med det stigende fokus på Færøerne som rejsemål er interessen for romanens skildring af forholdet Færøerne-Danmark vokset. I marts 2020 udkom den således i Elin Henriksens færøske oversættelse hos Sprotin ligesom den i januar 2021 genudgives i et nyt, særskilt oplag på dansk hos Forlaget Hovedland. Dermed er debutromanen trykt i 6.200 eksemplarer. Hertil kommer et lille antal lydbøger hos Boglyd, indlæst af forfatteren.


 
   
.