Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

For færinger - og os andre

 

Anmeldelse i Ugebladet Søndag nr.9/2008

Lisbeth Nebelong, journalisten med tjek på økonomi, har også en sikker sans for sproget. I sin nye roman tager hun tråden op fra sin skønlitterære debut ”Når engle spiller Mozart” og leverer en flot komponeret fortælling, der kan læses selvstændigt eller som bind to i en planlagt trilogi om mennesker i et dansk-færøsk univers.
Vi følger drengen Kári, der vokser op på Færøerne, eller rettere vi møder ham som voksen og følger ham, da han vender hjem.
Han har været væk i 25 år og er uddannet cellist, men nu hvor han er tilbage for at give en koncert, konfronteres han med minderne fra sin opvækst, minder om kærligheden og den gryende seksualitet, om forældrene, faderen, der så ofte var på havet, moderen, som åbenbart gemte på en hemmelighed og om, hvordan musikken kom ind i hans liv og var med til at forme den skæbne, har er i færd med at forlige sig med.
Det er nærmest en anti-action roman, der glider derudad uden hastværk, og det er egentlig en rar fornemmelse. Måske skulle man også begynde at interessere sig lidt for musik med celloen i centrum? bb

Lisbeth Nebelong: ”Færøblues – Drengen med celloen”. 397 s., 268 kr. Hovedland.

Tak til Britta Bjerre og Ugebladet Søndag for tilladelse til at gengive anmeldelsen fra Søndag nr. 9/2008 i sin helhed.

 

   
.