Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvTrilogien
vvTuren går til
vvForedrag
xxMøde i mol
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
Artikler
Sidste nyt
Pressefotos 

Om Når engle spiller Mozart

Når engle spiller Mozart er en roman i mol om en kvindes søgen efter sammenhæng og mening i en moderne verden. Om valg og fravalg, om kærlighed, musik og politik.
Det er også en fortælling om det nordiske. Om forholdet mellem Danmark og Færøerne før og nu, og om færingernes vej mod selvstændighed.

Romanen handler om den 44-årige statsretsekspert Lisa Bjørn Nielsen, der i februar 2000 kommer til Tórshavn for at holde foredrag på en suverænitetskonference i Nordens Hus. Turen bliver et gensyn med en fortid og en færøsk ungdomskærlighed, hun troede, hun for længst havde lagt bag sig.

Som ung boede Lisa på Færøerne i et år. Nu vender hun tilbage som moden karrierekvinde, men rejsen udvikler sig anderledes, end hun havde forestillet sig. I de tre døgn, hun er i Tórshavn, bryder ikke bare den politiske proces mere eller sammen. Også Lisas eget sind rystes ved mødet med fortidens længsler og skygger, og hun tvinges til at gøre op med sit liv og skabe bedre kontakt til sine kvindelige sider.

Rammefortælling

Romanen er bygget op som en rammefortælling om de tre døgn, Lisa er i Tórshavn. I de tre døgn beskrives Lisas gensyn med Færøerne og der gives også et billede af den politiske situation, hvor den færøske regering ønsker at rive sig løs fra Danmark for at blive en suveræn nation. Ind i mellem får læseren - i en række tilbageblik - indsigt i Lisas liv, og i hendes valg og fravalg, da hun som ung rigsombudsmandsdatter gik i gymnasiet i Tórshavn og indledte et kærlighedsforhold til den unge færøske cellist, Kåre. Midt i livet konfronteres hun pludseligt igen med sine beslutninger, og hun tvinges til at ændre sit syn på både dem og sit liv.

Bogen består af 12 kapitler. Den er på 297 sider og udkom 26. august 2003 på forlaget elkjaeroghansen. I juni 2004 udkom 2. oplag i en paperbackudgave, i august 2005 udkom 3. oplag og i juni 2007 4. oplag - ligeledes som paperback.
I 2011 udkom bogen i endnu et oplag, og i 2015 rundede den 3.800 solgte eksemplarer. I forbindelse med udgivelsen af Færø Blues Trilogien april 2016 blev restoplageret af debutromanen sat på udsalg, og i alt solgte Når engle spiller Mozart 4.200 eksemplarer.

 
   
.